Kirjoita juttu Journalismikritiikin vuosikirjaan

Mitä tapahtuu juuri nyt? Mistä kuluvana vuonna journalismissa on vaiettu ja mitä on jauhettu liikaakin? Millaiset asiat journalismissa tai journalistisessa työssä ovat ajankohtaisia ja kiinnostavia? Kirjoita juttu Journalismikritiikin vuosikirjaan!

Tampereen yliopiston Journalismin, viestinnän ja median tutkimuskeskuksen (COMET) julkaisema Journalismikritiikin vuosikirja on journalismiin liittyvien kriittisten pohdintojen foorumi. Kuluvan vuoden uutistapahtumiin ja journalistisiin trendeihin keskittyviä kirjoituksia sekä yleisemmin journalismin rooliin liittyviä puheenvuoroja toivotaan niin toimittajilta, eri alojen tutkijoilta, opiskelijoilta kuin lukijoiltakin. Vuosikirja tarjoaa tilaisuuden esittää kärjekästä mutta rakentavaa kritiikkiä.

Kirjoitukset voivat käsitellä niin painettua kuin digitaalista journalismia, valtavirta- tai vaihtoehtomediaa, radiota, verkkokeskusteluja, blogeja tai television ajankohtaisohjelmia. Juuri nyt ovat pinnalla vaikkapa perussuomalaisten mediasuhteet, vihapuhe, arabivallankumoukset ja Norjan tapahtumat. Voit löytää aiheesi näistä tai jostakin aivan muualta. Tänä vuonna toimituskunta toivoo entistä enemmän tekstejä, joissa on perusteltujen mielipiteiden sijaan tai lisäksi myös uutta tietoa.

Lähetä juttuideasi (otsikkoehdotus ja lyhyt kuvaus) sähköpostitse 4.10.2011 mennessä vuosikirjan toimittajalle Johanna Vehkoolle (johanna.vehkoo@uta.fi). Idea voi olla konkreettinen ehdotus artikkelista tai lyhyemmästä jutusta, jonka olisit halukas itse kirjoittamaan tai aihe, jota olisi mielestäsi syytä käsitellä, vaikka et itse ehtisi tekstiä kirjoittaa. Valmiiden tekstien deadline on joulukuun alussa. Vuosikirja julkaistaan keväällä 2012 sekä painettuna kirjana että verkossa. Vuosikirjaan kirjoittamisesta ei makseta palkkiota.

Journalismikritiikin vuosikirjaa on julkaistu vuodesta 1998.  Edellisen vuosikirjan voi ladata ilmaisena pdf:nä täällä.

Lisätietoja saa tämän blogin pitäjältä, joka toimittaa Vuosikirjan (johanna.vehkoo(ät)uta.fi)

Twitter: @vehkoo

Advertisements

About Johanna Vehkoo

Journo, speaker, fact-checker. Formerly Visiting Scholar at Wilson Center, Washington DC, and Fellow at the Reuters Institute for the Study of Journalism, Oxford University. Wrote a book about the future of quality journalism. Founder of award-winning startup Long Play. Blogs in both Finnish and English.
This entry was posted in Journalism, Journalismin tulevaisuus. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s