Koulutukset

Tilaa koulutus!

Koulutan toimittajia (tai ketä tahansa) tunnistamaan nettihuijauksia ja käyttämään digitaalisia faktantarkistuksen työkaluja. Esimerkiksi näitä. Olen vetänyt aiheesta työpajoja lukuisissa mediataloissa, oppilaitoksissa ja journalismiseminaareissa.

Ota yhteyttä ja tilaa koulutus: painokoneetseis(ät)gmail.com

Esimerkki kahteen osaan jaetusta työpajasta (Yleisradio):

1) Aamupäivän peruskurssilla keskustellaan aluksi siitä, miksi digitaalista faktantarkistusta on tärkeää opiskella ja opitaan tunnistamaan tilanteita, joissa erityinen tarkkuus on tarpeen. Toinen puolisko omistetaan käytännön työkalujen opettelulle ja käytännön harjoituksille. Opit syventämään ja tarkentamaan tiedonhakua ja käyttämään olennaisimpia digitaalisen faktantarkistuksen työkaluja.
(Mm. Googlen hakuoperaattorit, erilaiset kuvahaut, muut hakukoneet, sosiaalisen median palveluiden sisäiset haut…)
2) Iltapäivän jatkokurssilla perehdytään muun muassa valokuvahuijauksiin, kuvien ja videoiden paikantamiseen sekä hakukoneilta piiloon jäävän sisällön etsimiseen. Opit kaivamaan todisteita sosiaalisen median palveluiden uumenista. Tämän työpajan käyneillä on erinomaiset mahdollisuudet edetä Suomen ovelimmiksi nettisalapoliiseiksi.
(Mm. valokuvien ja videoiden metadata, geopaikannuksen työkalut, deep web, verkosta poistetut tiedot, ihmisten tietojen löytäminen…)
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s